Till toppen

Direktkonsumtion efter Variabel, Vara och År

Tabell: Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Direktkonsumtion efter Variabel, Vara och År

 1960196519701975198019851990199520002005201020152016201720182019
Totalt, 1 000 ton eller miljoner liter                
20 Hemslakt av kalv, gris och får14,810,78,24,83,62,83,23,33,03,23,33,13,23,23,23,1
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst71,562,650,352,750,545,161,062,294,989,2114,4124,7126,0121,2119,4118,8
23 Griskött, färskt och fryst70,885,379,597,5103,582,388,0113,6133,8136,9151,8149,5149,4148,6150,2133,5
24 Fårkött, färskt och fryst1,61,93,94,34,65,45,75,66,58,310,412,813,614,114,113,0
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst11,519,826,338,935,439,846,572,6104,4128,4158,3203,6217,7217,1209,3213,9
26 Renkött, färskt och fryst1,81,81,30,70,41,62,52,11,41,61,61,01,31,11,01,2
27 Kött av hare, älg o annat vilt5,65,76,88,819,920,322,616,917,917,017,416,817,019,118,920,8
Kött exkl. fjäderfäkött, fryst..8,019,922,210,410,9....................
28 SUMMA KÖTT, FÄRSKT OCH FRYST177,6195,8196,2229,9228,3208,2229,5276,3361,9384,6457,2511,5528,1524,4516,1504,3
29 Lever, njure och tunga5,46,76,45,03,74,14,24,16,56,06,05,75,65,75,95,9
30 Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror16,017,620,528,630,430,139,550,149,640,547,643,141,841,039,946,7
31 Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror124,6130,6152,7162,5152,9133,0126,0138,2133,7151,4160,3136,3136,2133,6131,9134,4
32 Köttkonserver (exkl. köttsoppor)20,227,631,925,723,315,515,312,68,76,53,811,410,610,110,89,6
33 SUMMA CHARKUTERIVAROR OCH KONSERVER (inkl. innanmat)166,2182,5211,5221,8210,3182,7185,0205,0198,5204,4217,7196,3194,2190,4188,5196,6
36 Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött........45,447,844,268,378,3159,299,294,894,795,596,5101,2
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022

Fotnoter

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
23 Griskött, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
 

Sparad sökning 215aa074-2a95-4f4d-b67a-96ff7a5ebb35
Oförändrad tabell

Obs:

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.

Vara

20 Hemslakt av kalv, gris och får

Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

23 Griskött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

23 Griskött, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

24 Fårkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.

26 Renkött, färskt och fryst

Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation